Moon Express by  Hugo Boogaerts

Moon Express is de band van Hugo Boogaerts : sax, fluit, zang, composities en arrangementen.

De stijl laat zich niet onder een noemer vangen, maar de 'groove' en het samenspel tussen de musici staat centraal en wordt gevormd door de invloed van de elk zeer persoonlijk spelende musici die liever niet denken in termen van één bepaalde stijl. Ze komen uit Vlaanderen en Wallonië. Hugo Boogaerts: saxofoons, dwarsfluit en zang, is al meer dan 23 jaar de bezieler van deze stomende formatie en verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de composities die bestaan uit, weeral, een aanstekelijke groove met hierover een originele en soms zelfs grappige melodieën.

Dit laatste zal menigeen niet verbazen als je weet dat hij al jaren vast lid was van de vernieuwende formatie'Wizards of Ooze'waarmee hij, zoals met zijn eigen formatie, door heel Europa toerde. De composities neigen ook meer en meer naar deze laatstgenoemde band waarbij Hugo’s aandeel de sound sterk beïnvloedde.


Moon Express bestaat uit de volgende topmuzikanten uit de jazz-pop rock scene :

  • saxofoon dwarsfluit en zang: Hugo Boogaerts
  • drums : Joris Peeters
  • basgitaar : Robert Mercurio
  • keys, vocals : Bart Van Caeneghem
  • keys, vocals: Stan Driesen
  • trompet, bugel, vocals : Nico Schepers

Audio

Hugo Boogaerts


Hugo was jaren vast lid was van de vernieuwende formatie 'Wizards of Ooze' waarmee hij, zoals met zijn eigen formatie, door heel Europa toerde. De composities neigen ook meer en meer naar deze laatstgenoemde band waarbij Hugo’s aandeel de sound sterk beïnvloedde.

 

 Hugo speelde bij verscheidene bekende jazz-, pop- en soulbands zowel in Nederland als in België. Ook wordt hij veel gevraagd als studiomuzikant en componeerde hij de muziek voor verscheidene reclamespots en tv- tunes(o.a de quiz “Quix”, de jeugdserie W817...) Vaak was hij ook te zien als sessie-muzikant in verscheidene huisorkesten op de televisie. In oktober 2000 tourde hij door Europa met Deep Purple als saxofonist. Tour 2000 "Deep purple in Concert" ( with Philharmonic orchestra)

 

Hij speelde bij, Yasmine, LSP Band, Jean-Bosco Safari, PP Michiels, Hervé Martens, Jo Lemaire, Sweet Coffee, ‘Barbara Dex gospel Experience’, Hooverphonic, Mark King (Level 42) , J.T. Taylor (Kool & The Gang), 'Bourbon Straight Jazz Kwartet', met Bart Quartier op vibrafoon, El Tattoo del Tigre, ‘Raymond van het Groenewoud’ en ‘De straffe mannen’, ‘Zita Swoon’, en ‘Hommage à Brel’ met Filip Jordins et Les Chopins des petits matins.  'Wizards of Ooze'.

Meer informatie kan je vinden op Hugo's eigen website : www.hugoboogaerts.be

Bio en CV 

Legendarische fluitsolo (en outro) vanHugo Boogaerts, bij de legendarische Wizards of Ooze

Roberto Mercurio bas


Hij speelt bij de VTM orkest zaosl Tha Voice, en toerde met het kruin van de Belgische pop en funk:

‘Sandrine’, ‘Nathalia’, Brahim’ 'Sam Vloemans-Otrabanda' , Mo & Grazz’ en bij 'Stef Bos',

 

Stan Driesen keys


Hij behaalde  een master klassieke piano met grootste onderscheiding, en een master jazzpiano. 
Hij legde hij zich toe op verschillende projecten gaande van tributes to the soul (‘The Soul Messiahs’) over groove jazz (met zijn Hammond-trio ‘TriOrganics’) tot muzikale verklankingen van poëzie (‘Gezelle Gezongen’) en nog vele andere free lance projecten.

Leraar aan de 'Hagelandse Academie Voor Muziek En Woord' in Aarschot en in Diest, waar hij de pop&jazz-afdeling coördineert.


Joris Peeters drums


Volgde les bij Bruno Castellucci, Peter Ypma, Eric Inneke...

Joris Peeters Quartet (1987) met Peter Hertmans, Kurt van Herck en Piet Verbist

speelde o.a. met Jef Neve, Sofie, Henk Delaet, Bart De Nolf, Christoff Devisscher...

Nico Schepers trompet


Hij is vaste trompettist bij het BJO en het Métropole orkest (Nl) Hij speelt samen met en hele rij grootheden uit  de internationale jazz.

Verder speelde hij als sessiemuzikant, en op tour met zowat de hele Belgische popscène: Blue Blot, Natalia, Soulsister, Clouseau, Steve Willaert (Tura), Otto Machine....

Met de "Heavy Horns' ( C. Mertens & F. Deruytter) vormt hij de blazerssectie van de lage landen. 

 

Bart Van Caeneghem keys

Bart behaalde met grootste onderscheiding zijn eindexamen jazz, en ‘Meester in de Muziek,  Piano’, en Jazz’.

Free-lance werk (o.a. aan de zijde van Bert Joris, Frank Vaganee, Chris Joris, Dré Pallemaerts, Bart Defoort, Kurt Van Herck,...), wordt afgewisseld met optredens door het Bart Van Caenegem-trio, het High Voltage Sextet, het Brussels Jazz Orchestra, Delvita, en het Bart Quartier-Bart Van Caenegem
Maakt deel uit van de Frivole Framboos, met veelvuldige optredens in binnen- en buitenland.