Jan De Haas Vibes kwartet 2.5


Jan De Haas Vibes kwartet 


Jan De Haas , neemt met zijn kwartet terug de draad op , exact 10 jaar na de release van de CD Dreams Ago.


Dit kwartet breng zowel eigen composities van Jan de Haas en de bandleden, als standards van Coltrane tot Jobim. Jan arrangeert, dirigeert en speelt vibes in een uniek samenspel met pianist Ivan Paduart. Lyrisch en virtuoos. Ondersteund door een legendarische ritmesectie : Sal La Rocca en Mimi Verderame. Deze masters van de Belgische jazz klinken (h)echt, met mooie harmonieën en een homogene klankkleur. Van Cool tot Latin, steeds in een eigenzinnige de Haas vibes versie.

10 jaar na de CD Dreams Ago, brengt dit kwartet een nieuwe  EP uit.


Video en audio 

Bio Jan De Haas

Jan de Haasinteresseerde zich op jonge leeftijd al voor muziek en vooral voor percussie.

In 1979 beëindigde hij zijn opleiding aan de Muziekacademie en behaalde er zijn degree.
Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan het Berklee College of Music in Boston waar hij na drie jaar, in 1982, het performance diploma behaalde.

Hij begeleidde er Amerikaanse muzikanten zoals Tony Dagradi, Phil Wilson, Dave Kikoski, Makoto Ozone en nog vele anderen.
In 1981 werd hij professioneel muzikant en werd drummer in het Jazz orkest van de BRT onder leiding van Etienne Verschuren.
Toen hij in 1982 terugging naar de Verenigde Staten, behaalde hij de eerste prijs op het jazz contest van Jazz Hoeilaart.


Sindsdien begeleidt hij onafgebroken talrijke Belgische en buitenlands jazz-muzikanten, onder wie Chet Baker, Toots Thielemans, Philip Catherine, Steve Houben, Richard Rousselet, Jacques Pelzer, Charles Loos, Michel Herr, Erwin Vann, Pirly Zurstrassen, Jack Van Poll, Eddie Daniels, Rick Margitza, Jerome Richardson, Nathalie Loriers, Fabrice Alleman Quartet (a.o. 1 concert met Randy BRECKER) etc...

Hij toerte  in de jaren 90', en in 2020 ( tot corona) met zijn igenzinnige en inspiredend e trio Houben / Wissels / De Haas | JazzInBelgium

Hij werkt al 30 jaar met de classic swingband "Swing dealers".


Hij werkte mee aan verschillende opnames met Guy Cabay, Paolo Radoni, Diederik Wissels, Jean-Pierre Gebler, J.R. Monterose, Ali Ryeson.

U vindt hier een overzicht van de vele CD's waaraan Jan meewerkte.

Hij geeft les aan het Conservatorium van Antwerpen


Jan heeft steeds zijn eigen kwartet - kwintet geleid waarbij hij als vibrafinist bandleider  werkt. Zie link en info hiernaast.

Hij realiseerde 3 CD's: