Jelle Van Giel / Close Distance

Jelle Van Giel Close Distance new EP (2024)

Close Distance bestaat uit:

Jelle Van Giel - drums/soundscapes/songs

Roeland Celis - gitaar

Ewout Pierreux - piano/keys

Yannick Peeters - contrabas


Genre
Moderne instrumentale, improvisatie band met atmosferische indie-rock invloeden,


Invloeden
Gilad Hekselman, Aaron Parks, Mike Moreno, among others


Close  Distance is de nieuwe band van Jelle Van Giel, die volop experimenteert met frisse composities waarin de samensmelting tussen piano en gitaar centraal staat. Dit gebeurt in Jelles eigen kenmerkende stijl: Melodieus, energiek, pakkend en rijk aan klank. De roots liggen bij geïmproviseerde muziek met atmosferische indierockinvloeden en filmische soundscapes. Een unieke combinatie die je live echt gehoord moet hebben.

Video en audio  Close Distance


Jelle Van Giel Group CD's


Jelle bracht  met de Jelle Van Giel Group reeds 3 CD's uit ,

Third Story (2021)

The Journey (2017)

SONGS FOR everyone (2015)Jelle Van Giel Close Distance radiointerviews Klara Musiq3 Radio 1

klik op de afbeelding voor de audiolink naar radioMusiq3 RTBf Phillipp e Baron  présente Jelle Van Giel  Close Distance

KLARA Music Matters

Olav Gondelaers ontvangt drummer Jelle Van Giel die onlangs de EP 'Close Disance' uitbracht,

Bio Jelle Van Giel

alle info op https://www.jellevangiel.be/


Muzikant

Jelle Van Giel (°1986) studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen in 2009 als master in de muziek drums optie jazz/lichte muziek. Nadien deed hij nog een master aan het conservatorium van Den Haag waar hij in 2011 afstudeerde, ook voor drums jazz/lichte muziek. Van 2012 tot 2013 studeerde hij compositie aan het conservatorium van Brussel bij Kris Defoort. Daarna studeerde hij in 2013-2014 compositie aan het conservatorium van Antwerpen bij Bert Joris.

Hij speelt in enkele bands zoals Close Distance (leader),  Jelle Van Giel Group (leader), The Jacquelines, Hot Feet Collective, Tom Bourgeois Rumeurs, Christian Klinkenberg Orchestra, Sam Joris Octet ft. Bert Joris, Cal Tjadar Project, Adam's Eve, etc., maar wordt ook freelance veel als drummer gevraagd voor concerten/studiowerk.

Hij kreeg de kans om het podium te delen met geweldige muzikanten zoals Toots Thielemans, Bob Mintzer, Florian Ross, T.S. Galloway, Harvie S, Eric Vaarzon Morel, Bert Joris, om er enkele te noemen.​ Jelle speelde op het Nanjing Jazz Festival, Jazz A Viènne, North Sea Jazz Festival, Pukkelpop, The Hague Jazz Festival, etc. en toerde in Tsjechië, Frankrijk, China, IJsland, UK, Roemenië, Hongarije, etc.


Componist

Ontdek hier verdere info film & tv compositie op IMDb

Als componist heeft Jelle drie (jazz)albums onder zijn eigen naam uitgebracht, Songs For Everyone (2015), The Journey (2017) en Third Story (2021). Hij is ook actief in de HaFaBra-wereld waar hij composities en arrangementen schrijft voor diverse orkesten. Zijn hafabra-composities reizen Europa rond en worden gespeeld in Denemarken, Oostenrijk, ... Hij arrangeert voor Hal Leonard en sinds 2019 is hij ook actief als componist voor series/films. Hij werkte samen met Raf Keunen aan de muziek voor het tweede seizoen van Over Water, en werkte regelmatig met hem samen tot 2021 als assistent. Ook Michel Bisceglia assisteerde hij in verschillende filmprojecten.

Jelle werd in september 2021 genomineerd voor de beste muziekscore geschreven voor de korte film 'Apocalypse Nog Niet' voor de 48HFP Rotterdam.

22/08/21: Jelle behaalde de 5e plaats in de RankMus Cosmos Laundromat-scoringwedstrijd.


Docent

Jelle werk als docent drums (jazz en pop), en compositie aan de muzikeacademie van Wilrijk.


On line

https://www.jellevangiel.be

www.instagram.com/jellevangiel

www.instagram.com/closedistanceband

www.instagram.com/jellevangielcomposer

www.facebook.com/jelle.vangiel

www.facebook.com/closedistanceband